ישראל בפיתה

מופע קולינרי ישראלי

כיצד הפכה ישראל למעצמה קולינארית עולמית? מה היתה השפעתו של "הזקן" על המטבח הישראלי? מי המציא את החציל בטחינה? ומהי המנה הכי מבוקשת במסעדת "פלומר" בלונדון? בקיצור, איך הפך המטבח הישראלי לאחד המדוברים והתוססים ביותר בעולם?

בעשורים האחרונים מתרחשת בישראל מהפכה קולינרית סוחפת: שפים, מסעדות, חומרי גלם משובחים, קונדיטורים, אופים, ייננים וחקלאים צצים כפטריות אחרי הגשם, מביאים אלינו, הצרכן הישראלי את המיטב של הקולינאריה הציונית. במהלך מופע הטעימות, נערוך מסע טעים במנהרת הזמן הקולינארית של מדינת ישראל ונתחקה אחר חומרי הגלם, המנות והשפים המיתולוגים שהשפיעו על הצלחת שלנו משנות ה-50 ועד היום.

"ישראל בפיתה" הינו מסע קולינארי – היסטורי, טעים ומרגש הסוקר ומטעים את תולדות הקולינאריה הישראלית מהצנע ועד הנה

שף יוסי אלעד מקבוצת "מחניהודה" ומסעדת "פלומר" בלונדון ואני, חגית – עיתונאית קולינאריה ופנאי, נדגים, נטעם, נבשל ונדבר היסטוריה קולינארית – ציונית.

משך המופע הוא כשלוש שעות והוא כולל ארוחת טעימות והשתתפות פעילה של המשתתפים. בין המנות שיוגשו: ריזוטו קוסקוס ישראלי, חריימה דגים, כנאפה ועוד הרבה הפתעות טעימות.